صفحات

۱۳۹۱ مرداد ۱, یکشنبه

افشاگری یک نماینده مجلس درباره گرانی های اخیر؛ عمدا بار کشتی را نگه داشتند تا 'سلطان گوشت' محموله خود را با قیمت کلان بفروشد!














قرار بر این بود که کنجاله سویا را به قیمت کیلویی ۸۰۰ تومان تحویل تولیدکنندگان مرغ و مرغداری ها بدهند اما آقایان کنجاله را به اتحادیه تحویل دادند و اتحادیه به جای این که آن را به مرغداری ها تحویل دهد به کارخانه دارها داد. کارخانه دار هم به صورت آزاد و کیلویی ۱۸۰۰ تومان کنجاله سویا را به مرغداری ها فروخته و از این راه کیلویی ۱۰۰۰ تومان سود برای خود حاصل کردند.

ک نماینده مجلس با انتقاد از سهل انگاری شدید دولت در کنترل قیمتها از وجود برخی افراد در سیستم دولتی خبر داد که اطلاعات اقتصادی کشور را به سیستم غیردولتی و سوداگران می دهند و تاکید کرد: دولت اگر می خواست می توانست به راحتی مشکل بوجود آمده را برطرف کند.

نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار عصر امروز در رابطه با علت گران شدن مرغ گفت : وقتی سوداگران مشاهده کردند که از اختلاف قیمت ارز، سکه و طلا در بازار تعداد زیادی از مفت خوران در جامعه میلیاردها میلیارد تومان پول بادآورده نصیبشان شد به این نتیجه رسیدند که میتوان به ارزاق و کالاهای مورد نیاز مردم از جمله گوشت قرمز و گوشت مرغ نیز ورود پیدا کرد و ثروت بادآورده ای را نیز از این راه بدست آورد زیرا مردم هرچقدر هم از لحاظ اقتصادی در مضیقه باشند اما باید ارتزاق کرده و سر سفره خود چیزی برای خوردن داشته باشند. لذا به سفره مردم حمله کردند.

قاضی پور روند شکل گیری بحران اخیر "کنجاله سویا" را که منجر به گرانی افسار گسیخته قیمت مرغ شد این گونه تشریح کرد: قرار بر این بود که کنجاله سویا را به قیمت کیلویی ۸۰۰ تومان تحویل تولیدکنندگان مرغ و مرغداری ها بدهند اما آقایان کنجاله را به اتحادیه تحویل دادند و اتحادیه به جای این که آن را به مرغداری ها تحویل دهد به کارخانه دارها داد. کارخانه دار هم به صورت آزاد و کیلویی ۱۸۰۰ تومان کنجاله سویا را به مرغداری ها فروخته و از این راه کیلویی ۱۰۰۰ تومان سود برای خود حاصل کردند. در حقیقت مرغدار باید کنجاله را کیلویی ۸۰۰ تومان می خرید نه ۱۸۰۰ تومان.

نماینده مردم ارومیه افزود: دولت اگر می خواست وارد این مسئله بشود به راحتی میتوانست مشکل بوجود آمده را برطرف کند. بدین صورت که یک جلسه می گذاشتند با آقای بهمنی رئیس کل بانک مرکزی برای انتقال ارز از بانک ها و تبادل ال سی ها و وامها، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر جهادکشاورزی، وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر راه و شهرسازی برای اینکه کشتی ها باید به راحتی در بنادر تخلیه بار کنند و می شد در این جلسه با گفتگو و رایزنی راه حلی برای برطرف کردن این مشکل پیدا کرد.

وی همکاری عده ای از درون دولت با سوداگران را عامل تشدید گرانی های اخیر دانست و گفت:  واقعاً دولت بحث حاکمیتی و نظارتی را در کشور رها کرده است. اگر مخبران و خبرچین های روزنامه دولتی ایران که بیشترین وقت را صرف این کرده گه بگویند لاریجانی و ابوترابی چه می گویند و حرفهای آنها را در جامعه بزرگ کنند، به جای این مسائل بیهوده اتفاقات اخیر را در این زمینه به اطلاع رئیس جمهور و یا معاون اول وی می رساندند آیا باز هم چنین اتفاقی می افتاد و قیمت گوشت و مرغ این چنین گران می شد؟ یقیناً اگر دولت برای این قضیه وقت صرف می کرد و در این زمینه نظارت بیشتری انجام می داد چنین اتفاقی نمی افتاد.

قاضی پور با سیاسی ارزیابی کردن علت اصلی گرانی ها از احتمال وجود دو سناریوی پنهان در این زمینه خبر داد و تصریح کرد: در پیدایش این مسئله دو احتمال وجود دارد. یکی این که می خواهند با این اوصاف بگویند که وزارت بازرگانی بی کفایت بوده و این اختیار را مجدداً به وزارت جهادکشاورزی بازگردانند. و دوم این که میخواهند با طرح این مسئله در سال آخر دولت دهم سود زیادی را از این قضیه به جیب خود بزنند چون بعد از ماه مبارک رمضان کلید انتخابات ریاست جمهوری یازدهم زده خواهد شد و همه دنبال جاه، مقام و آینده خود هستند و کمتر کسی می تواند به این مشکلات بوجود آمده در جامعه پرداخته و با آن مقابله نماید. و به نظر می آید این قضیه توسط سوداگران عملیاتی بوده و تصمیم به انجام آن گرفته اند.

وی از همکاری پشت پرده بخش هایی از وزارت جهاد کشاورزی با فردی که طی روزهای اخیر "سلطان گوشت" لقب گرفته خبر داد و گفت: اساسا کار اداره کل پشتیبانی نهاده های دامی و شرکت های دامی وابسته به وزارت جهادکشاورزی وارد کردن کنجاله سویا برای مرغداران در کشور است، اما آقایان اجازه نمی دهند تا کشتی های حاوی کنجاله و سویا در بنادر پهلو گرفته و تخلیه بار کنند و عنوان می کنند که ابتدا باید بار کشتی آن شخصی که سلطان گوشت و کنجاله سویا است تخلیه شده، کیلویی ۱۸۰۰ تومان بفروشد و پس از آنکه پول هنگفتی در این زمینه به جیب زد آنوقت جهادکشاورزی وارد این مسئله شده و شروع به توزیع کنجاله و سویا کند. مشاهده می کنید که عمق این فاجعه تا چقدر است.

وی تاکید کرد: عمداً بار این کشتی ها را نگه داشتند تا آن سلطان گوشت و سوداگر معروف ابتدا بار خود را وراد کرده، بفروشد و سود کلانی نصیبش شود و پس از آن بار کشتی های دیگر را خالی کرده و وارد مملکت کنند. والا چطور می شود که کشتی ۳۵۰۰۰ تنی و یا ۸۰۰۰۰ هزار تنی حاوی کنجاله سویا نتواند بار خود را به دلیل وجود این سوداگر معروف تخلیه کند؟ 

قاضی پور در پایان با ابراز امیدواری نسبت به ورود سازمان بازرسی کل کشور به این مساله و برخورد با خاطیان دولتی گفت: برنامه مجلس این است که بعد از تعطیلات و بازگشایی مجلس در این زمینه از وزرای مربوطه و سهل انگاری هایی که در این زمینه کردند سوألاتی پرسیده و تحقیق و تفحص بشود. باید مجلس در این زمینه یک موشکافی دقیق داشته باشد تا خائنین به ملت محکوم و خادمین نیز تشویق شوند.


http://www.asremrooz.ir/vdcft0dm.w6dxvagiiw.html

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر